Wie ik ben

        

 

Ik ben geboren en opgegroeid in Frankrijk. Ik heb daar mijn hele jeugd gewoond tot aan mijn Franse eindexamen.

Ik ben geneeskunde gaan studeren aan de Rijks Universiteit Leiden en heb een opleiding tot huisarts gevolgd. Vervolgens ben ik een nieuwe weg ingeslagen.

Om mijzelf en de wereld beter te leren kennen, ben ik eerst copywriter geworden in de reclame, daarna schrijvend journalist. Daarna ben ik documenatiremaker geworden bij de publiek omroep. 

Als filmmaker heb ik op veel plaatsen in de wereld documentaire films gemaakt over politiek-maatschappelijke veranderingen voor onder meer 'Diogenes', de voormalige buitenlandrubriek van de VPRO. 

Voor de documentaire 'Een geschenk uit de hemel, de slag om de Brent Spar' ben ik bekroond met de Zilveren Nipkow-schijf in 2000. 

Na jaren van reizen en filmen, kreeg ik opnieuw de behoefte om op kleinere, intiemere schaal met mensen te werken.

Ik ben de opleiding Integratieve Psychotherapie gaan volgen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Daarnaast ben ik mij gaan toeleggen op tekenen en schilderen.

Naast het geven van therapie, heb ik een ruime ervaring als coach in studie-oriëntatietrajecten bij UvA/HVA en de Vrije Hogeschool in Driebergen.
Als gastdocent heb ik jaren les gegeven in documentaire-analyse aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie in Amsterdam.